Weboldalunk sütiket használ. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint az oldal tökéletesítéséhez is hasznosak. Bővebb információ: https://www.babszem.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-167
Termékek Menü

Kérdezz Tőlünk!

Megbízható cég

Adni jó! - A Siketek iskolájában jártunk

A Babszem bútorház kft. 2021-től jótékonysági projektet indít, melynek során időközönként intézményeknek, alapítványoknak babzsákfoteleket adományozunk. Első alkalommal a Siketek iskolájában jártunk.

 

Minden szervezet életében egyre fontosabb szerepet játszik a társadalmi szerepvállalás. Társaságunk sem szeretne tétlenkedni, s lehetőségeihez mérten időközönként kiválaszt egy-egy alapítványt, intézményt, melyeknek babzsákfoteleket juttat el.

További célunk ezen szervezetek bemutatásával mind a segítségnyújtás a rászorulóknak, mind adakozásra buzdítás azok felé, akik megtehetik.

Első alkalommal a Klúg Péter iskolájában jártunk, ahová hallássérült tanulók, tanulásban akadályozott diákok járnak. Lássuk a céljukat!

Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

A Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Tagintézménye.

Az 1900-ban kiadott tanterv szerint a hallássérült gyermekek tanításának célja az, hogy

„a gyermeket megtanítsák beszélni, hogy azoknak az ismereteknek a birtokába juttassák, amelyek a gyakorlati életben szükségesek, és a gyakorlati oktatás terén olyan jártasságot biztosítsanak a növendékeknek, hogy az intézetből kilépve képesek legyenek valamely kenyérkereső pályán boldogulni.”

Ezen irányvonalat követve az intézmény 1901-ben Klúg Péter vezetésével nyitotta meg kapuit. Az elmúlt évszázad során, a változó igényeknek megfelelően, folyamatosan módosultak, bővültek szolgáltatásaik.

Intézményük a hallássérült gyermekek ellátásában jelenleg regionális feladatokat lát el Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében.

Az iskola alapfeladatai a következők:

  1. A 3-6 éves korú hallássérült gyermekek speciális óvodai nevelése, egészségügyi és pedagógiai célú habilitációs és rehabilitációs célú ellátása.

  2. Az általános iskolára épülő szakiskolai képzés biztosítása hallássérült tanulók, továbbá tanulásban akadályozott, halló növendékek részére. A tanulók a 9-10. évfolyam után a szakképző évfolyamon készülnek fel a szakmai vizsgára. OKJ-s számítógép szerelő, -karbantartó szakképesítés megszerzésére nyílik lehetősége a hallássérült valamin

  3. A 6-16 éves korú hallássérült gyermekek speciális általános iskolai oktatása, egészségügyi és pedagógiai célú habilitációs és rehabilitációs célú ellátása.

  4. A hallássérült tanulók napközis, valamint kollégiumi foglalkoztatása.

  5. Az utazótanári-hálózat keretén belül folyik az integráltan tanuló diákok szurdopedagógiai megsegítése, a fent említett három megyében.

  6. A tartósan gyógykezelés alatt álló gyerekek felzárkóztatásának, oktatásának felvállalása is feladatuk.

A szegedi intézet kezdettől fogva a hangos beszédet oktatja, az elsők között előtérbe állítva a hallásnevelést. Haladó törekvés, hogy már a legkorábbi időszaktól kezdve megpróbálják felvenni a kapcsolatot a szülőkkel, tanácsokkal ellátni őket, hogy hogyan neveljék legeredményesebben hallássérült gyermekeiket. Fontos a gyermekek rendszeres audiológiai gondozása. Az iskola mindig feladatának tekintette, hogy növendékeit szakmára tanítsa vagy segítse továbbtanulásukat, figyelemmel kísérje további sorsukat.

Ez a mi építőmunkánk minden más pedagógiai munkánál nagyobb erőfeszítést, nagyobb odaadást és önfeláldozást kíván, mert minden más munkánál nehezebb. Kis eredményért is teljes szakbéli felkészültséggel mindig nagy és fárasztó utakat kell megtenni.(…)

(Klúg Péter)

Részletes tájékoztatás a honlapjukon található:

http://www.siketekszeged.nhely.hu/

Aki adományozni szeretne, vagy az adó 1 %-ával kíván az iskolának segíteni a következő elérhetőségeken tájékozódhat:

http://www.siketekszeged.nhely.hu/11-2/

Ne feledjük, sok kicsi sokra megy!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak termékek promotálását.
 


 
Tartalomhoz tartozó címkék: Adni jó
blog comments powered by Disqus