Weboldalunk sütiket használ. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint az oldal tökéletesítéséhez is hasznosak. Bővebb információ: https://www.babszem.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-167
Termékek Menü

Kérdezz Tőlünk!

Megbízható cég

Adni jó! - Állami gondozott gyermekeknél jártunk

A Babszem bútorház kft. jótékonysági projektjének keretein belül az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítványnál, rövid nevén az Ágota alapítványnál járt.
 

Szervezetünk elköteleződött a társadalmi szerepvállalás mellett, melyen belül a fókuszt azon alapítványokra helyezzük, ahol kemény és odaadó munkával nevelnek rászoruló gyermekeket. Ezen alapítványokhoz, intézményekhez lehetőségeinkhez mérten próbálunk minél több babzsákfotelt eljuttatni. Bízunk benne, hogy ezzel picit sikerül megkönnyíteni, feldobni a szürke hétköznapokat.

Nem titkolt célunk ezen alapítványok bemutatásával, hogy másokat is buzdítsunk a segítségnyújtásra, adakozásra.

Legutóbb az Ágota alapítványnál - teljes nevén: Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány - jártunk. Nézzük a bemutatkozásukat!

Az ÁGOTA Alapítvány Kothencz János alapító álmából megvalósuló civil kezdeményezés, mely lelkes önkéntesek összefogásából kelt életre 1996. december 6-án. Az alapítvány fő tevékenysége az állami gondozott gyermekek támogatása, emellett felvállalja családban élő hátrányos helyzetű gyermekek segítését is. Országos hatókörben segítik a gyermekvédelem fejlődését egyedi módszertannal, szaktanácsadással, képzésekkel.

A gyermekeket közvetlenül gyermekprogramokkal és egyéni segítségadással támogatják. Legkedveltebb rendezvényük az Állami Gondoskodásban Élő Gyermekek és Fiatalok Országos Találkozója, vagyis az ÁGOTA Tábor, amely 1997. óta minden évben lehetőséget kínál a gyerekeknek a kikapcsolódásra és a sorsközösség megélésére. Szegeden napi nyitva tartással működtetik az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központot, melynek lassan két évtizede működő része az ÁGOTA Játszóház. A Játszóházban a veszélyeztetett és hátrányos helyzetű gyerekek számára kínálnak élményprogramokat, gyermekvédelmi programokat, és itt működtetik a családoknak óriási segítséget jelentő tanodát is. A gyerekek számára biztosított összes program ingyenes.

Az alapítványnak 2018-ban lehetősége nyílt arra, hogy megvásárolja ÁGOTA Falvát. Azt a földterületet Bács-Kiskun megyében, Tass-Alsószenttamáson, amely otthont adhat a későbbi gyermektáboroknak, képzéseknek, kulturális és lelkiségi programoknak. A terület rendezése után szeretnének egy olyan épületkomplexumot kialakítani, amely téli-nyári szálláshelyként és rendezvényhelyszínként is hasznosulhat.

Az alapítvány pályázatokból, adományokból, SZJA 1%-ból és a felnőttképzési tevékenységéből finanszírozza céljait. Állami normatívát nem kapnak.

Az alapítványt kuratórium és ügyvezető igazgató testület vezeti. A gyerekekkel való munkában közel háromszáz önkéntes közreműködik. Önkéntes közösségük különlegessége egy olyan csoport, amely csak hajdani állami gondozott fiatalokból áll, akik sorstársaik megsegítését hivatásszerűen vállalták fel.

Az alapítvány rövid neve: ÁGOTA Alapítvány
Az alapítvány teljes neve: Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány
Az alapítvány típusa: közhasznú magánalapítvány
Működési kör: országos, Magyarországon

Az alapítvány tevékenységi köre:Az alapítvány az állami gondoskodásban élő és az általában veszélyeztetett fiatalok vonatkozásában, az alább kifejtésre kerülő célkitűzések megvalósítása érdekében biztosítja a célok érdekében tevékenykedő szakemberek, egyéb közreműködők és segítők, valamint elsődlegesen az állami gondoskodásban élők, és az egyébként veszélyeztetett fiatalok szakmai, programbeli, pénzbeli, tárgyi és erkölcsi támogatását.

Székhely: 6723 Szeged, Csongor tér 8. (itt található az ÁGOTA Játszóház is)
Postacím: ÁGOTA Alapítvány, 6701 Szeged, Pf. 2003.
Adószám:18469336-2-06
ÁGOTA Falva: 6098 Tass, Alsószenttamás dűlő
Weboldal: www.agotaalapitvany.hu
E-mail:kozpont@agotaalapitvany.hu
Telefonszám: +36 30 / 959-11-30

Részletes tájékoztatás a honlapjukon található:

www.agotaalapitvany.hu

Aki adományozni szeretne, vagy az adó 1 %-ával kíván az iskolának segíteni a következő elérhetőségeken tájékozódhat:
http://www.agotaalapitvany.hu/adomanyozok-lehetoseget

Ne feledjük, sok kicsi sokra megy!

blog comments powered by Disqus