Weboldalunk sütiket használ. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint az oldal tökéletesítéséhez is hasznosak. Bővebb információ: https://www.babszem.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-167
Termékek Menü

Kérdezz Tőlünk!

Megbízható cég

5+1 tipp az otthoni munkához

5+1 tipp az otthoni munkához

5+1 tippet gyűjtöttünk összes, amikkel hatékonyabbá tehető az otthoni munka.

 
 
1. Minden reggel öltözz fel!
 
Apróságnak tűnhet, de rengeteget számít, hogy hogyan kezded a napot. A szokásos reggelin kívül nagyon fontos, hogy felöltözz és ne egész nap pizsamában dolgozz a laptopod előtt. Persze cipőt nem kell venned, de maga az átöltözés már segít ráhangolódni a munkára és sokkal produktívabb leszel így.
 
2. Tervezd meg a napodat!
 
Írd össze előre a heti feladataidat, napokra lebontva. Sokkal hatékonyabb lesz a munka, ha nem reggel találod ki, hogy mit kellene csinálnod aznap. Ebben nyugodtan beleírhatod az otthon elintézendő feladatokat is, amiket a reggel és este megspórolt időben fogsz elvégezni.
 
3. Ne ülj egész nap a széken!
 
Az állandó munkakörnyezet ugyan segíti a hatékonyságot, de ez nem azt jelenti, hogy napi 8 órában ott kell ülnöd. Minden órában tarts legalább 5 perc szünetet és néha változtasd a helyedet. Ha egy online meetingre készülsz, ahol keveset kell majd gépelned, akkor nyugodtan huppanj bele babzsákfoteledbe, ami a hagyományos székekkel szemben megfelelő alátámasztást nyújt gerincednek.
 
4. Használd ki a felszabadult idődet!
 
A tömegközlekedéssel megspórolt időt oszd el hatékonyan. Reggel munka előtt szánj egy fél órát az olvasásra. Ehhez tökéletes társad lesz XXL babzsákfotelünk. A munkaközi szünetekben indíts el egy mosást, szellőztess ki, pakolj ki a mosogatógépből. Így munka után már alig marad házimunka és közben mozogsz is egy kicsit. Azonban van valami, amit ne csinálj: ne Instagramon tölts a szünetekben az idődet!
 
5. Figyelj a munkaidőre!
 
Otthonról dolgozva könnyen megfeledkezhetünk magunkról és elbillenhet a munka-magánélet egyensúlya. Határozz meg magadnak reggel egy időpontot, amíg nem nézel rá az e-mailekre és nem nyitod ki a laptopod. Ha már ébredés után, az ágyban ülve az e-mailekre válaszolsz, akkor könnyen felborulhat az egyensúly. Ugyanez vonatkozik a munka végére. Mivel nem zár az iroda, nem látod a kollégákat, ahogy hazamennek, így sokkal nehezebb befejezni a munkát. Figyelj arra, hogy előre meghatározott időpontban fejezed be a munkádat.
 
+1 figyelj magadra, tarts 10 perc szünetet minden órában!
 
A munkahelyen gyakori, hogy a kollégák megszakítják egymás munkáját egy pár perces kávézással vagy csevegéssel, erre azonban otthoni munka esetén nincs lehetőség, így könnyen előfordulhat, hogy több órán keresztül csak ülsz a gép előtt és dolgozol. Ez viszont hosszú távon a hatékonyság rovására mehet. Időzítsd be a telefonod és tarts 10 perc szünetet minden 50 perc munka után.