Weboldalunk sütiket használ. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint az oldal tökéletesítéséhez is hasznosak. Bővebb információ: https://www.babszem.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-167
Termékek Menü

Kérdezz Tőlünk!

Megbízható cég

Gerinc mentőakció - Memóriaszivacs és babzsákfotel

Gerinc mentőakció - Memóriaszivacs és babzsákfotel

Gerinc mentőakcióra indulunk, azaz jól fogunk bánni vele, hogy hosszú távon megőrizhessük az egészségünket. Megnézzük mire figyeljünk az alvásra ajánlott memória matracnál és az ülésre javasolt babzsákfotelnél.

A legszebb az egészben, hogy ezért most semmilyen erőfeszítést nem kell tenni a hétköznapokban. Elegendő csupán, ha odafigyelünk min fekszünk és ülünk egész nap. Hiszen ez a napunk ⅔-át kiteszi. Tájékozódj!
 

Hajlamosak vagyunk azt gondolni egészségünk megőrzéséért nagy áldozatokat kell hozni. Ez mellett valljuk be sokszor magunkat hátrébb helyezzük a rangsorba mint családtagjainkat.

Most leromboljuk az első állítás mítoszát, miközben az egész család egészségéért teszünk. Tartsatok velünk, megmutatjuk mire figyelj oda az alváshoz tökéletes memória matracoknál, és a pihenésre kiváló babzsákfotelek választásánál. Gerinc mentőakcióra fel!

Egyenletes terhelés

Arról, hogy mi történik ha nem pihenünk eleget, hogyan lesz minőségi a pihenés, illetve hogy lesz időnk rá, előző cikkünkben írtunk.

A pihenés - legyen ez alvás, vagy akár ülés - akkor a legpihentetőbb, ha közbe semelyik izmunknak nem kell megfeszülnie, természetellenesen állnia, főleg hosszú ideig. Ezt a legkönnyebben úgy érhetjük el ha az egész testünk tökéletesen felfekszik az adott felületre, melyen éppen ülünk vagy fekszünk.

Alváshoz a memória matrac tökéletes választás. Ülés közben gyakori és praktikus megoldás a babzsákfotel. Nézzük meg mire figyelj választáskor.

Memória matrac

A memória matrac nevéből fakadóan - ahelyett hogy memóriával rendelkezne - ‘megjegyzi’ a testünk vonalait, azaz úgy változik a matrac formája, hogy az testünkhöz egyenletesen igazodjon levéve ezáltal a terhelést a gerincről és az izmokról.

Mire figyeljünk

A memória szivacs hőre érzékeny. Ha melegebb van a szobában, akkor viselőjének olyan melege lehet benne fekve, amely már nem jól eső érzés. Minél sűrűbb a memóriahab, annál inkább jelentkező probléma.

A memóriahabok túlnyomó része egyáltalán nem szellőzik. Ez könnyen kipróbálható, ha beletemetjük az arcunkat és megpróbálunk levegőt venni. Ezért kérjük ki a szakértő véleményét vásárlásnál, mely fajtájuk szellőzik, mert ennek fontos szerepe van testünk páraelvezetésében alvás közben.

Babzsákfotel

A babzsákfotelt jellemzően napközbeni pihenéskor szoktuk használni, bár sokan tudnának róla mesélni, hogy akarva-akaratlanul aludni is milyen jóízűt sikerült bennük.

Jelen esetben teljesen más a kényelmi eszköz belső fizikája, itt nem a szivacs veszi fel a testünk alakját. Helyettük apró polisztirol gyöngyök milliói kerülnek úgy a helyükre, hogy a kényelem és az testtartásunkra gyakorolt pozitív hatás jegyben járnak. 

Mire figyeljünk

Bármennyire is kényelmes és egészséges a babzsákfotel, fontos hogy jó méretet válasszunk. Ebben az esetben adja csak meg teljes gerincünknek a megfelelő tartást. A Babszem bútorháznál nagy figyelmet fordítunk rá, hogy termékeink ne csak elnevezésükben legyen XXL és Grandiózus. Vásárlóink véleménye jó visszacsatolás, a leggyakoribb reakció, hogy milyen hatalmasak a babzsákfotelek.

Hosszú használat során hiába figyelünk oda körültekintően babzsákfotelünkre, elkerülhetetlen hogy valamilyen szennyeződés érje. Ezért lényeges, hogy olyan babzsákfotelt válasszunk, amelynek levehető és mosható a huzata. Az összes babzsákfotelünk megalkotásánál ezt figyelembe vettük, így a zipzárt végighúzva könnyedén levehetjük, 30 °C-on bármikor moshatjuk.

Ne spóroljunk az egészségünkkel, mert olcsóbb mint a rengeteg gyógyszer utólag, nem beszélve a helyrehozhatatlan testi károkról. Aludjunk memória matracon, üljünk babzsákfotelen. Azonban választás előtt tájékozódjunk és mérlegeljünk a számunkra fontos szempontok alapján.
 

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség
blog comments powered by Disqus