Weboldalunk sütiket használ. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint az oldal tökéletesítéséhez is hasznosak. Bővebb információ: https://www.babszem.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-167
Termékek Menü

Kérdezz Tőlünk!

Megbízható cég

Boldog a Karácsony - Ha minőségi az együtt töltött idő

Boldog a Karácsony - Ha minőségi az együtt töltött idő

Karácsony az az ünnep, amikor a legtöbbet tartózkodik együtt az egész család. Éppen ezért különösen fontos, milyen hangulatban telnek el az ünnepek szeretteink körében. Legyünk picit tudatosak, hogy biztosan kellemes légkör legyen Karácsony alkalmával. Ez a hozzáállás szükséges hozzá!

Sokszor egy-egy rosszul elejtett szóval, vagy rossz cselekedettel elronthatjuk az ünnepek hangulatát. Ha picit odafigyelünk magunkra, nagyban hozzájárulunk, hogy kellemes hangulatban teljen a Karácsony szeretteink körében. 

Hozzáállás az ünnepekhez

Szívünket, lelkünket kitesszük, hogy a legjobban sikerüljön a Karácsony. Hetekkel előtte már megy az ajándékok vadászata, a készülődés, csomagolás. A Szentestéhez közeledve feltorlódnak az események, a konyhában is megannyi teendő van.

Ilyenkor akarva-akaratlanul az ember feszültebb tud lenni, stresszel hogy minden tökéletesen sikerüljön. Ne legyünk ilyen szigorúak magunkkal szemben, engedjük el a tökéletesség illúzióját, hiszen az csak a hollywoodi filmekben létezik.

Éljük meg a pillanatokat, a közös családi készülődéseket, és ne hagyjuk hogy elrontsa a hangulatot egy-egy apró hiba, csak mosolyogjunk rajta egy jót, és lépjünk rajta túl.

Hozzáállás a gyerekekhez

A gyermekek számára a legnagyobb csoda a Karácsony ünnepe. Őrizzük bennük a csodák iránti vágyat, mégha belőlünk felnőttekből ez már ki is veszett. Nagy segítség benne, ha amit csak nem muszáj, nem tiltunk meg gyerekünknek. Minden egyes tiltással a kreativitását, kibontakozási képességét romboljuk.

Gyermekünk sokkal többre értékeli azt a pár percet amit úgy töltünk vele, hogy figyelmünk 100 %-ban rá koncentrál. Ez többet ér több órányi passzív jelenlétnél. Próbáljunk rá törekedni, hogy minden velük töltött percben adjuk át a figyelmünket számukra, mi is rengeteg dolgot tanulhatunk tőlük. A gyerekeket meghallgatva, pozitívan megerősítve, folyamatosan kérdezve egy csodálatos világot tárnak elénk, miközben számukra is emlékezetes lesz a velünk töltött idő.

Hozzáállás a társunkhoz

Mindkét fél számára kihívást jelent bezsúfolni minden teendőt a hétköznapokra. Ha egyikünknek éppen lazább a napja, segítsük ki társunkat bokros teendői listájában. Tudjuk mi a fontos a másik fél számára, tegyünk azért, hogy ezeken a területeken a kedvében járjunk. 

Legyünk hálásak azokért a dolgokért amik megadatottak nekünk, elsősorban nem tárgyi vonatkozásban. Mondjuk el társunknak mennyi mindenért vagyunk hálásak neki. Elsőre furcsa lehet, de bearanyozzuk a napját, és semmibe nem kerül.

Hozzáállás a nagyszülőkhöz

Beszéljünk a nagyszülőknek róla mi mindent tanultunk tőlük gyerekkorunkban az évek során. Biztosan melegséggel tölti meg szívüket, ha olyan tudást, élettapasztalatot esetleg jótanácsot elevenítünk fel amit nekik köszönhetünk.

Az életben nem mindig csupa jó dolgok történnek, de ha tudatosan a pozitív történetekre gondolunk vissza, azok felelevenítésével mosolyt csalhatunk mindenki arcára, pozitív légkört teremthetünk. Az se baj ha a történet sokadszorra kerül elő. Ha a rossz dolgok miatt tudunk sokszor szomorúak lenni, akkor tudjuk a jó történéseket is többször értékelni.

Hozzáállás rokonainkhoz, barátainkhoz

A rokonokhoz, barátokhoz érdemes úgy hozzáállnunk, mint szűkebb családtagjainkhoz. A gyerekek, felnőttek, nagyszülők külön törődést érdemelnek az előzőekben taglaltak alapján.

Törekedjünk itt is a pozitív környezet megteremtésére. Kedves szavakkal, türelemmel, jó sztorik közepette kicsiknek és nagyoknak is nagyszerűen telnek az ünnepek.

Ha esetleg valamiben nem is értünk egyet, nem biztos hogy többet ér a vita megnyerése mint a jó hangulat, környezet. Tudjunk elengedni vitákat, tereljük ez esetben vissza a beszélgetést kellemes ösvényekre.

 

Ne feledjük, egy kis odafigyeléssel, megfelelő hozzáállással az ünnepeket nagyszerűvé varázsolhatjuk, melyekre mindig szívesen emlékezünk vissza.

Ha pedig nagyszerűvé varázsoljuk másoknak a Karácsonyt, magunknak is azzá tesszük. 
Tartalomhoz tartozó címkék: Szemlélet
blog comments powered by Disqus