Weboldalunk sütiket használ. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint az oldal tökéletesítéséhez is hasznosak. Bővebb információ: https://www.babszem.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-167
Termékek Menü

Kérdezz Tőlünk!

Megbízható cég

Eldugott helyek hazánkban - Bakancslistát elővenni!

Eldugott helyek hazánkban - Bakancslistát elővenni!

Sok időt töltöttünk munkával az elmúlt időszakban, szeretnénk kicsit kiszakadni a monotonitásból. Azonban nem mindenki tervez külföldi utat, és sokan a tömeget is szeretik elkerülni. Nekik hoztunk 3 csodás, eldugott  honi helyet!

Mártély

A tisza bal partján Hódmezővásárhelytől alig 10 km-re fekvő aprócska település történelme egészen az Árpád korig nyúlik vissza. I. István királyunk adományozta a zalavári apátságnak a területet halászatával együtt. A mindössze 1300 lelket számláló településre pont a halászatra adományozott tó miatt érdemes egy kirándulást tennünk
.
A tájvédelmi körzetben nem unatkoznak az aktív pihenés szerelmesei. A csodálatos tó menti séta alap, a tó egyik oldalán mocsárra épített több száz méter hosszú fahíd kihagyhatatlan.
Strandolhatunk is a tóban, vízibiciklizhetünk, csónakázhatunk. A szárazföldön pedig strandröplabdázni, lovagolni lehet.

Gemenci erdő

A Gemenci erdő Magyarország középső déli részén a duna mentén található meg. Területéből mintegy 180 négyzetkilométert rendszeresen árvíz önt el, amivel nemcsak hazánkban, de egész Európában is egyedülálló.
E csodálatos és óriási erdőben számtalan programot találhatunk magunknak.
Itt eshet le az állunk Magyarország legnagyobb törzsméretű fájának láttán, melynek 12 méteres gigantikus kerülete van.
Számos tanösvénnyel rendelkezik, mely nem csak a gyerekeknek hasznos, hanem a természetbe újra visszataláló felnőtteknek is.

A pörbölyi ökoturisztikai centrumban kerékpárokat, túrakenukat kölcsönezhetünk, lovasfogatos erdei kirándulásra indulhatunk, ha pedig több napot akarunk a természet értékei közt eltölteni, meg is szállhatunk.
Pörböly mellett a vadfigyelőnél vaddisznókban, gímszarvasokban gyönyörködhetünk, bátrak etethetnek, még bátrabbak simogathatnak.
A Gemenci Erdei Vasút hazánk egyetlen ártéri erdészeti kisvasútja, mely miközben 30 kilométer hosszan végigszeli a Gemenci erdőt, számos látnivalóban enged gyönyörködtetni,
érdemes kipróbálni.

Csillagösvény Élménypark

Ópusztaszeren a Feszty-körképről már sokan hallottak, látogatták is.
Azonban a szomszédságában viszonylag fiatal múltra tekintő élménypark vár minden korosztályt, akik a természet és a kaland szerelmesei. A komplexumban található útvesztők családoknak, pároknak, baráti társaságoknak egyaránt jó kikapcsolódást biztosítanak.

A kicsik egyedi összeállítású homokgyárakkal, népi játékokkal foglalhatják le magukat. A nagyobbak logikai szőnyeglabirintusokon tehetik mentális képességeiket próbára.
A kérdések helyes megválaszolásával teljesíthető sövénylabirintus pedig minden korosztály számára kihagyhatatlan. 3,5 km-es hosszával a világ 3. legnagyobb sövénylabirintusa, alakja a Csodaszarvast mintázza, mely még az űrből is látható.
Ha még maradt energiánk focizhatunk, számháborúzhatunk, vagy kipróbálhatjuk az ősi magyar labdajátékot, a turult is.

Megannyi csodás látványossága van Magyarországnak, melyeket még nem jártunk be. Remek alkalom a mostani nyár, hogy pótoljuk ezen hiányosságainkat.
Legyen akár a három fentebb említett csoda, vagy egyéb más úticél kis hazánkban, ne felejtsünk el büszkék lenni gyönyörű kis országunkra és becsülni a természet értékeit. 

Az írás eredetileg 2021.07.19-én jelent meg a Babszem.hu-n.

Tartalomhoz tartozó címkék: Aktív
blog comments powered by Disqus