Weboldalunk sütiket használ. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint az oldal tökéletesítéséhez is hasznosak. Bővebb információ: https://www.babszem.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-167
Termékek Menü

Kérdezz Tőlünk!

Megbízható cég

Hasznos henyélés

Hasznos henyélés

Ne bosszankodjunk a hideg idő miatt, inkább vegyük szemügyre mennyi értékes időtöltés vár ránk a 4 fal közt is!

Te használd a Netflixet, ne ő téged

Akár TV-zünk, akár valamely streamingszolgáltatót veszünk igénybe ,fontos, hogy az érdekünket szolgálja. Ez alatt arra gondolunk, hogy ne azért válasszunk valamit, mert a TOP10-ben van, mert az ismerősök ajánlották. Ehelyett keressünk olyan műsort, dokumentumfilmet ami az érdeklődési körünkbe tartozik. Építsen minket a videó, ne csak egy újabb cél nélküli film legyen.

A Netflix nem havi 2490 Ft-ba ftba kerül, hanem abba a ráköltött havi 20-30 órába, amit nem mindegy, hogy sorozatot, vagy egyéb ponyvákat pörgetve töltünk, vagy építjük a személyiségünket, mélyítjük a tudásunkat az érdeklődési körünkben. A döntés a miénk.

Telefon helyett társas

Ne görgessük a közösségi médiát hosszú perceken, neadjisten órákon keresztül. Torz képet kapunk a társadalomról, önértékelési problémákat okoz indokolatlanul. Ennél többre vagyunk képesek. A legjobb, ha tudatosan lerakjuk a telefonunkat akár egész napra, vagy legalább pár órára. Kapcsolódjunk le az online világról időnként, valószínűleg nem abban a pár órában kell megmentenünk a Föld nevű anyabolygót.

Vegyünk le inkább a polcról egy társast és játszunk egy jót akár önmagunkban, mivel manapság már számos társasnak van egyszemélyes változata, akár családtagjainkkal, barátainkkal. A társasjátékozás közben számos kompetenciát szerzünk játszva, azaz anélkül hogy direkt tanulnánk. Ilyenek például a logika fejlődése, stratégiai döntéshozatal erősödése, csapatmunka elsajátítása, pénzügyi szemlélet kialakítása, stb.

Iktasd be a sziesztát

Egy nyugisabb hétvégén semmi akadálya, de szerencsére egyre többen megtehetik, hogy home officeban is sziesztát iktassanak be. Ne az legyen a szieszta célja, hogy még több időt tölts alvással. Legyen inkább az a motiváció, hogy a nap második felét is olyan energikusan és jó kedélyállapotban tudjuk tölteni, mint az első felét.

Ahány ház annyi szokás, így van ez az egyénenkénti szieszta idővel is. Tesztelgesd magad, ha még nem tetted meg. Van aki 10-20 perc alatt ki tud annyira kapcsolni, hogy utána úgy folytatja a napját, mintha most ébredt volna fel egy nyolc órás alvásból, van akinek több óra is jól esik. Kinek elég ha pihen, ki aludni is szeret. Ismerjük meg magunkat, tapasztaljuk ki hogy kerülünk a legjobb bőrbe a nap második felére is. Ha már nem kötelező, mint az oviban, tud klassz dolog is lenni a szieszta, csak tudatosan alkalmazzuk!

Egymásra is jusson idő

Mikor jutna egymásra igazán idő, mint egy otthon töltött hétvégén, délutánon, estén. Ne feledjük, attól hogy valaki ott ül, vagy fekszik mellettünk, még nem biztos, hogy minőségi az együtt töltött idő. Ha a telefonunkat nyomkodjuk, bámuljuk a TV-t, az nem építi a kapcsolatot. Beszélgessünk egymással, mint az internet előtti világban tették ősapáink. Ekkor ismerjük meg egymást, ekkor alakulnak ki mély kapcsolatok, legyen ez a szerelmünk, családtagjaink, barátaink körében.

Sokszor azt hisszük, ha nem beszél valamelyikünk éppen, akkor baj lehet, vagy kínos csend üti fel fejét. A csenddel semmi baj nincs, jó néha kizárni a körülöttünk lévő zajt, egymásra hangolódni, pihenni vagy aludni egy nagyot együtt. Garantáltan feltöltődünk egy ilyen pihenés vagy alvás után. Se telefon, se TV, semmilyen zavaró körülmény.
 
Ha már TV, vagy streamingszolgáltató, akkor a hasznunkra váljon. Tegyük félre néha a telefont, és irány az offline világ: egy jó társas, vagy egy izgalmas könyv. A szieszta is klassz dolog, ha személyre szabod. A legfontosabb pedig, hogy a számunkra legfontosabbak számára mindig jusson időnk, akár a kevésbé fontos emberek kárára.
 

Tartalomhoz tartozó címkék: Szemlélet Egészség
blog comments powered by Disqus