Weboldalunk sütiket használ. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint az oldal tökéletesítéséhez is hasznosak. Bővebb információ: https://www.babszem.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-167
Termékek Menü

Kérdezz Tőlünk!

Megbízható cég

Hogyan tartsam tisztán, hogyan ápoljam babzsákfotelemet?

Természetes dolog, hogy amikor egy új dolgot vásárolunk, akkor nem az az első gondolatunk, hogyan is tudom ápolni, tisztán tartani.

Azonban annak érdekében hogy minél tovább, és minél esztétikusabban a kényelmünket szolgálja egy babzsákfotel, érdemes pár apróságra odafigyelni. Foglaljuk is össze ezeket:

 

Mielőtt elmélyednénk a témában, érdemes elkülönítve beszélni a külső huzatok két leggyakoribb fajtájáról:

1. Szövet

  • Célszerű tépőzáras külső huzatot vásárolni, mert ebben az esetben leveheted, és 30 °C-on bármikor moshatod, akár a gyerkőc firkálta össze, akár mi öntöttünk ki rá valamit.
  • Ha nincs rajta tépőzár, egy rongyot/szivacsot is bemosószerezhetsz, de ekkor fokozottan óvatosan tisztítsd, mert ha nagyobb mennyiség szivárog át a szöveten keresztül a belső huzaton át a polisztirol gyöngyökbe könnyen bepálhat.

2. Műbőr

  • Tisztítása mosógépben nem ajánlott, vizes szivaccsal próbálkozz inkább, valószínűleg az is eredményes lesz.
  • Ha tépőzáras, akkor is vedd le a külső huzatot, az előbb említett okok miatt.

3. Általánosságban

  • Lehetőség szerint kerüld a babzsákfoteled szúrós/éles felülettel való érintkezését az anyag sérülésének elkerülése érdekében.
  • Ajánlott néha a gyöngyöket belső huzatban, vagy anélkül a természet lágy ölébe kirakni, hogy a szellő átjárja, mert a friss levegőnél nincs jobb érzés.
  • Ha eláztak a gyöngyök is, széljárta helyen tárold amíg a kellemetlen szag nem múlik. Ha menthetetlen,  rendelj hozzá új gyöngyöket.

Remélem hasznos volt az információ:

- Gyuri -

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog