Weboldalunk sütiket használ. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint az oldal tökéletesítéséhez is hasznosak. Bővebb információ: https://www.babszem.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-167
Termékek Menü

Kérdezz Tőlünk!

Megbízható cég

Hontalan állatok napja - Tehetetlenek. Tehetsz értük!

Augusztus 16-án tartjuk a hontalan állatok világnapját. Ezen apropón felbuzdulva szeretnénk a figyelmeteket felhívni azon állatokra, akik sajnos - általában emberi gondatlanságból - nem tehetik meg, hogy egy szerető család mellett nevelkedjenek fel. Igenis mindenki tud segíteni ezeken az állatokon a maga szintjén, s ha egy állat napját szebbé tesszük, a sajátunkat is sikerülni fog. Ebben segítünk most.

 

A hontalan állatokról emlékezünk meg világszerte augusztus 16-án. Azon házikedvencekről, akik önhibájukon kívül kerültek mostoha helyzetbe.

Hiszünk benne, hogy - mint ahogy a következő példákban is látható - mindenki képes valamely módon hozzájárulni a hontalan házikedvencek napjainak szebbé varázslásához.

Önkéntes munka

Egy forintunkba sem kerül, felelősségteljes hosszútávú döntést sem kell hoznunk, amikor úgy döntünk önkéntesnek állunk. Legyen ez akár egyszeri, akár rendszeres segítségnyújtás, a menhelyeknek óriási szükségük van önzetlen segítségnyújtásra, hiszen a legtöbb esetben csak adományok, önkéntesek állhatatos munkája miatt tudnak fennmaradni.

Az önkéntesek részt vesznek az eledelgyűjtésben, programok szervezésében, a bajba jutott állatokról szóló bejelentések körüli ügyintézést látják el, illetve a menhely fenntartásához, esetleges bővítéséhez szükséges feladatokat látják el.

Jelentkezhetünk mehelysegítőnek, akik a ház körül segítenek a portát rendben tartani. Lehetünk menhelyi kutyasétáltatók, ha szeretünk a természetben lenni. Ideiglenes befogadók is lehetünk, amíg örök társra talál a házi kedvenc. Rendezvényen segíthetjük az állatmenhely munkáját. Megannyi feladatkörből választhatunk, mely közben garantáltan melegség tölti el a szívünket egy ilyen önkéntes munka során.

Adományozzunk

Nem kell egyből pénzbeli adományra gondolni. A menhelyek általában szívesen vesznek minden releváns tárgyi felajánlást is. Legyen ez állateledel, póráz, kutyajáték, menhely működését segítő eszközök, építőanyagok, adományért adható promóciós tárgyak, vagy bármilyen más a menhely tevékenységéhez kapcsolódó felajánlás, biztosan őszinte örömmel fogják fogadni a menhely működtetői, s lakói is.

Klasszikus támogatási forma az adó 1 %-ának felajánlása is. Erről idén pont lekéstünk, de legyünk előrelátóak, állítsunk be emlékeztetőt a naptárunkba, hogy jövőre rendelkezhessünk róla. Aki nem választott szervezetet az adó 1 %-a számára, tegye meg, hogy ő dönthessen róla, biztos jó helyre megy a pénz. A menhely ezek közé tartozik.

Ezen kívül egyszeri, vagy rendszeres anyagi jellegű támogatás is felajánlható a menhelyeket működtető alapítványok számára. Legyen ez bármilyen csekély összeg, biztosan hozzájárul a zavartalan működéshez. Hiszen tudjuk, sok kicsi sokra megy.

Több menhely árusít ajándéktárgyakat is. Ilyenek a bögrék, kulcstartók, tollak, pólók, hűtőmágnes, melyekkel mind az alapítvány működését támogatjuk.

Örökbefogadás vásárlás helyett

Szerencsére egyre több olyan emberrel találkozhatunk a környezetünkbe, akiknek örökbefogadott házi kedvenceik vannak. Mint ahogy az étkezéssel, úgy az állattartással kapcsolatban is megfigyelhető egy egyre tudatosabb magatartás forma. Sajnos sok kutyafajtát túltenyésztenek, melyek fajtaspecifikus betegségekhez vezethetnek. Örökbefogadásnál nem támogatjuk ezen tenyésztők tevékenységét, de ami ennél is fontosabb egy hányattatott sorsú házi kedvencnek tehetjük csodálatossá az életét.

Igen, lehet vannak szegény állatnak lelki sérülései, mire az új szerető gazdi gondoskodásába veszi, de cserébe az a hála amit tőle kap - mert a mentett állatok hálája senki máséval össze nem vethető - bizonyosan kárpótolja az új gazdát mindenért cserébe.

Természetesen egy házikedvenc örökbe fogadása - mint ahogy a megvétele is - igen komoly hosszú távú döntés. Jó alaposan gondoljuk át meg tudunk-e adni mindent az állatnak, tudunk-e vele elég időt tölteni, elég szeretetet adni,  a család összes tagja elfogadja-e, mennyi a mozgásigénye.

Ha erre még nem állunk készen, virtuális örökbefogadók is lehetünk. Ebben az esetben havi rendszeres adomány is felajánlható. Természetesen ez esetben is a menhelyen bármikor szívesen látnak minket, hogy személyes kapcsolatba is kerülhessünk kedvencünkkel.

Láthatjuk mennyi különböző módon segíthetünk azon állatoknak, akik a leginkább vágynak a szeretetre, illetve meg is érdemlik a törődést.

Válasszunk hát egy hozzánk, vagy a szívünkhöz közel álló menhelyet, s ajánljuk fel segítségünket valamely formában. Aznap biztos büszkén, megtelt szívvel hajtjuk álomra a fejünket.

blog comments powered by Disqus