Weboldalunk sütiket használ. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint az oldal tökéletesítéséhez is hasznosak. Bővebb információ: https://www.babszem.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-167
Termékek Menü

Kérdezz Tőlünk!

Megbízható cég

Húsvéti programok - Amik összehozzák a családot

Húsvéti programok - Amik összehozzák a családot

Műnyuszi, tojásdíszítés, rajzverseny. Hogy lesznek ezek minőségi családi programok? Így!

Legyünk mi a megajándékozottak, vagy azok akik a másiknak kedveskedünk, bizonyára mindenki megtapasztalta már, hogy a saját készítésű ajándékok, amibe szívünk-lelkünk beletesszük, mennyivel nagyobb kincset tudnak érni, mint a boltban - sokszor feleslegesen - megvásárolt csecsebecsék, díszek.
Ezekre évek múlva is visszatekintve mindig Szerettünk jut eszünkbe, kedves emlékeket felidézve, ellentétben egy boltban vásárolt tárggyal, melyről az áruház már sokszor eszünkbe sem jut, minek is jutna. Nézzük hát mennyi mindent tehetünk ezen a rendhagyó Ünnepen egy kis kreativitással.
Bárhogy is állítjuk össze a húsvéti programot, érdemes úgy alakítani, hogy a család összes tagja kivegye a részét a ‘munkából’, hiszen a csapatmunka csak még inkább összehozza a családot.

Műnyuszi

Elsőre furán hangzik, s visszás érzést kelt bennünk minden ami a mű szócskával kezdődik, de talán ebben az esetben érthető.
Már az állatvédők is felhívják a figyelmünket, ne vegyünk Húsvétra élő nyuszikat, mert bármennyire is kimaxolja a cukiságfaktort sajnos az esetek nagy százalékában később már ezen állatokra nem tartanak igényt.
Fordítsuk meg egy kicsit a dolgot: keressünk elő egy plüss nyuszit, és kapják a gyerekek feladatnak a nyuszi gondozását. Ugyanúgy lehet neki játékból kialakítani ‘lakhelyet’, mely komfortossága a végtelenig fokozható. Lehet a műnyuszit ugyanúgy etetni, itatni, sétáltatni, gondozni, foglalkozni vele. 
Ez egyben egy jó tesztje is a felelős állattartásnak, mind a gyerekekre, mind a szülőkre nézve, még ha csak játék is az egész.
Ha jelesül vizsgázunk, és tényleg egy nyuszi az álmunk, akkor jöhet egy igazi is, csak ne a Húsvéthoz kössük. Egy fogadalom is jóval nagyobb eséllyel valósul meg, ha nem Újévkor döntünk mellette.

Tojásdíszítés

A Húsvét elmaradhatatlan kelléke a tojások díszítése. A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány módszer, amivel mind csinosíthatjuk a tojásainkat.
Díszítési módszerek:

  • tojásfesték
  • filctoll
  • ecset + tempera
  • krepp papír
  • papírcsíkok
  • szigetelőszalag tetszőleges méretre vágva
  • gyöngyök, szalagok

A megálmodott külalak mellett számos más jelentéssel ruházhatjuk fel a tojásokat:

  • név felvitelével kedveskedhetünk a gyerekeknek
  • betűk írásával a tojások megfelelő sorrendbe téve értelmes szavakat alkothatnak
  • számokkal láthatjuk el, melyek játékos tanulást tesznek lehetővé a számok világában

Rajzverseny

Induljon a családon belüli verseny.
Fogjon mindenki papírlapot és alkalmas eszközöket.
Határozzuk meg a rajzverseny témáját, melynek lehetnek tipikus motívumai a nyuszik, illetve a tojás, s engedjük szabadjára a fantáziánkat.
A győztes jutalma lehet, hogy a munkája bekeretezve kikerül a családi falra.
Eredményhirdetésnél sokszor nem kell elfogultnak lenni, mert a gyerekek számos esetben szebb rajzot készítenek, mint apuka, de ha mégsem a gyerkőc vinné az első helyet, valószínűleg senki nem sértődik meg, ha a végeredmény befolyásolva van.

Ne csak a jelenbe gondoljunk bele, hanem húzzuk fel a jövőbelátó szemüveget is.
Bármilyen apróságnak tűnnek az előző játékok, garantáltan meleg szívvel fogunk visszagondolni a csapatmunkában eltöltött Húsvétra. Ne feledjük a Húsvét nem attól lesz szép minél többet költünk. Az emberek a közösen átélt élményekre emlékeznek.

Az írás eredetileg 2021.04.02-án jelent meg a Babszem.hu-n.

Tartalomhoz tartozó címkék: Szemlélet
blog comments powered by Disqus