Weboldalunk sütiket használ. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint az oldal tökéletesítéséhez is hasznosak. Bővebb információ: https://www.babszem.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-167
Termékek Menü

Kérdezz Tőlünk!

Megbízható cég

Mit hoz egy jó Mikulás? - Kizárólag hasznosat

Mit hoz egy jó Mikulás? - Kizárólag hasznosat

Valljuk be sokszor próbáljuk túllicitálni egymást az ajándékozások alkalmával, hogy a mi ajándékunk legyen a legütősebb.

Azzal nincs is baj, ha törekszünk a legjobb ajándékra, de ez közel sincs az árával összefüggésben. Kattints az iránymutatásért a hasznos ajándékozáshoz!

Mikulás alkalmával tanácsokat hoztunk nektek, milyen is egy hasznos ajándék. Ne kövessük el a gyakori hibákat, tegyük felejthetetlenné a pillanatot!

A jó hír, hogy ez nem a pénztárca vastagságán múlik, egy kis gondolkodással és kreativitással nagyszerű sikereket érhetünk el.

Gondolkodjunk a másik fejével

Gyakori hiba szokott lenni ajándékozáskor, hogy olyat választunk, ami nekünk tetszik. Ezt közel sem biztos, hogy a másik fél is így gondolja.

Az ajándék egészen biztosan akkor lesz a leghasznosabb, ha a megajándékozott - kisgyerek - érdeklődési körébe tartozik. Szeretteinket jól ismerjük, válasszunk nekik olyan meglepetést, ami a hobbijuk, érdeklődésük területéhez kapcsolódik.

Oktató jellegű játékok

Nincs jobb időtöltése különböző dolgok megtanulásának, képességek elsajátításának, mint a játék formája. Ebben az önfeledt időben a gyerekek, felnőttek akaratlanul is elsajátítanak különböző képességeket.

A játék kiválasztásánál lépjünk hátrébb egyet, gondoljuk át milyen tudást akarunk átadni, képességet elsajáttítatni gyermekünkkel, családtagunkkal, vagy akár saját magunkkal. Ha ilyen ajándékot választunk, biztosan tuti találat lesz.

Azt is fontos látni, hogy kis kreativitással nagyon sok minden lehet oktató jellegű játék. Például egy távirányítós autó is lehet oktató jellegű, ha az irányítást akarjuk megtanítani, vagy akár a kresz táblákat elmagyarázni egy játék szőnyegen vagy kresz pályán. Azonban a 30. kisautóval már nem biztos, hogy új dolgot tudunk tanítani.

Egészség

Már kisgyermek korban érdemes az egészséges életmódra nevelést elkezdeni. Óriási választéka érhető el az ételeknek, italoknak, figyeljünk oda rá melyek egészségesek, és melyek kevésbé. Már az is nagy lépés, ha a szénhidrát és cukor bevitelt minimalizáljuk.

Az egészséghez nem csak a táplálkozás tartozik, fontos a sport mellett a testtartás megfelelő kialakulása is. Ezeket kisgyermek korban érdemes orvosolni, legyen szó lúdtalpról, gerincferdülésről, a váll süllyedéséről. A babzsákfotelek abban segítenek, hogy pihenés közben egyenletes terhelés érje gerincünket, ezáltal hozzájárulva helyes testtartásunk kialakulásához, megtartásához. 

Élmény

A tárgyi ajándékok még ha sikeresek is, évek távlatában valószínűleg már nem lesznek használva. Ezzel ellentétben egy élményt az évek múlásával is szívesen elevenítünk fel. Ha szuperül sikerült azért, ha volt benne egy kis bökkenő, azon jót derülve. 

Amennyiben van rá lehetőségünk és kellően kreatívak vagyunk próbáljuk meg a másik felet új élményben részesíteni. Ha teljesen új impulzusok érik a másikat, biztosan maradandó emlék lesz.

Ismerjük a másik komfortzónáját és azt, hogy mennyire szeret azon kívül lenni az illető. Ha nem, akkor mindenképpen komfortzónán belüli élményben részesítsük, ha merészebb akkor lehet a komfortzónán kívüli meglepetés, hiszen ott kezdődik az élet.

Offline

Manapság semmi másról nem szól az életünk, mint az online folyamatos jelenlétről. Szakadjunk ki kicsit és keressünk olyan élményeket, melyek nem kapcsolódnak az online térhez.

Fedezzük fel újra és közeledjünk vissza a természethez akár egy erdei kirándulás, akár egy könnyed séta alkalmával. Sportoljunk, hiszen szerves része az egészséges életmódnak az energia tökéletes formájú levezetése mellett. Üljön össze a család egy társasjátékra a gondtalan kikapcsolódás jegyében.

A meglepetés ereje

A legapróbb ajándékot is át lehet adni különleges körülmények között. Igaz ennek a fordítottja is, a leghatalmasabbakat is úgy, hogy a másik rosszul érzi magát.

Ha kisgyermek a megajándékozott szőhetünk történetet az ajándék köré. A történetekre, sztorikra mindig jobban emlékezünk, főleg ha szívhez szóló. Összeköthetjük kincskereséssel is a megajándékozást, biztosan élvezni fogja gyermek és felnőtt egyaránt.

 

Ne feledjük, gondolkodjunk a másik fejével mindig. Az ajándék legyen oktató jellegű. Neveljen minket az egészéges életmódra, nyújtson élményt. Szakadjunk ki az online világból picit és használjuk a meglepetés erejét.

Persze nem könnyű mindet egyszerre alkalmazni, de ha már 1-2 tanácsot is megfogadunk, biztosan hasznosak lesznek az ajándékok. Ne feledjük önmagunk és mások jobbá tétele is egy hosszú szokás elsajátításának folyamata, haladjunk benne lépésről lépésre türelmesen.


 
Tartalomhoz tartozó címkék: Szemlélet
blog comments powered by Disqus