Weboldalunk sütiket használ. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint az oldal tökéletesítéséhez is hasznosak. Bővebb információ: https://www.babszem.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-167
Termékek Menü

Kérdezz Tőlünk!

Megbízható cég

Passzív szabadság - Otthon is jó, így meg igazán...

Nem minden szabadságot azért veszünk ki, hogy elutazzunk. Van aki egyszerűen csak pihenni szeretne otthon, vagy pedig rendbe tenni a lakást, udvart. Nekik szól ez a cikk, hogyan pihenjük ki magunkat kellőképpen a jól megérdemelt otthon eltöltött szabadidő során. Legyen a szabadságunk során bármennyi egyéb teendőnk, ezekre hagyjunk időt!

  

Bár a szálláshelyek újra telítve vannak, többen különböző okok miatt szabadságuk során nem utaznak el. Megannyian csak egy otthoni feltöltődésre vágynak, sokan a lakást, vagy a kertet tervezik rendbe tenni, s olyanok is akadnak, akik a pandémia miatt maradnak inkább szívesen otthon.

Arra törekszünk mai írásunkban, hogy az otthon maradóknak hozzunk olyan tanácsokat, mellyel garantáltan feltöltődhetnek mentálisan.

Töltsük fel az elemeket!

Elemtöltés a lakásban

Egy izgalmas könyv

Hányszor halogattad már egy számodra érdekes könyv elolvasását? Itt a remek alkalom. Bármilyen gyakran olvasol, biztos nem fogod megbánni. Szabadulj meg minden zavaró tényezőtől, add át magad a cselekmények. A jutalom az élvezet mellett a kreativitás, képzelőerő, szókincs fejlődése, illetve a büszkeség önmagunkra, jogosan.

Meditálj

Aki meditált már, annak nem kell hangsúlyozni, mennyire meg tudja az elmét nyugtatni egy meditáció. Aki idegennek érzi magától, itt a remek alkalom, hogy kipróbáljunk egy új dolgot. Nem kell semmi extrára gondolni, már az is rengeteget segít, ha semmi másra nem koncentrálunk, csak a légzésünkre. A lényeg, hogy gondolatunkat mi irányítsuk. Érdemes a meditációt minél kényelmesebb testtartással végezni, ebben segíthetnek akár a babzsákfotelek is. Akit érdekel a téma az internet világában könnyen talál útmutatót kezdők számára.

Társasra fel

Az elmúlt időszakban rohamosan megszaporodtak az otthon tartott társasjátékok, ez a pandémia kevés jó hatásai közé sorolható. Vegyük le őket újra a polcról! Még ha néha egy-egy veszekedés el is csattan társas közben, akkor is százszor minőségibb időt töltünk a családdal, vagy akár barátokkal, mint egy film végignézése során.

Elemtöltés az udvarban

Sütögessetek

Ne (csak) az étkezésen legyen a hangsúly. Fogjuk be a gyermekeket - sőt apukát is - az előkészületekbe, ők is tanulnak vele, megértik mi miért van. Tegyük játékossá a ‘munkát’ akár pici versenyekkel, vagy egyéb ötletes megoldásokkal. Legyen egy egyszerű szalonna sütögetés a tábortűz felett, akár egy komplett grill étkezés, a lényeg a közösen eltöltött családi idő.

Kerti torna

A finom étkezést ha nem is azonnal, érdemes lemozogni. Függetlenül attól mennyire vagyunk sportosak, a kertben tartsunk egy edzést, tornát. Természetesen mindenki csak annyira vegye igénybe az izmait, amennyire az edzettségi állapot engedi. Legyen egyéni, vagy családi a mozgás, az edzés utáni jó közérzet kétségtelen.

Ültess fát

Van még a kertben egy fának biztos hely. Szokás mondani fát az unokáinak ültet az ember, azonban még a saját életünkben is rengeteg hasznát vesszük neki. A csodálnivaló mivolta mellett olyan hűst és tiszta levegőt biztosít neked, amely jó üzlet. Ha pedig gyümölcsfát ültetsz, gyakran fog rájárni a család is. Ezért cserébe bőven belefér a levelek felsöprése ősszel.

 

A betegségek túlnyomó része pszichés eredetű. Ezért kiemelten fontos a megfelelő mentális állapot. Soha ne vegyünk el időt az elől, hogy magunkat feltöltsük.

A telefonunkat sem engedjük lemerülni, magunkkal se tegyük meg.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség
blog comments powered by Disqus