Weboldalunk sütiket használ. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint az oldal tökéletesítéséhez is hasznosak. Bővebb információ: https://www.babszem.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-167
Termékek Menü

Kérdezz Tőlünk!

Megbízható cég

Társasjátékra fel! - Közönségkedvenc társasok

A járványhelyzet egyik pozitív hozadéka hogy újra divatba jött a társasozás. A kényszerű otthonlét, a több szabadidő egyik minőségi eltöltése felnőtt és gyermek részére egyaránt.

Kedvcsinálónak elhoztunk nektek 5 közkedvelt társasjátékot. Kattints, tájékozódj, játssz!


 

Az őszi és téli hónapokban kevesebb időt töltünk a szabadban. Ezen a pandémia sem segít mostanság. Annak érdekében, hogy az otthon töltött idő minőségi lehessen nagyon jó megoldás a közös társasjátékozás.

Bemutatunk nektek 5 közönségkedvenc társast, amelyekkel reméljük sikerül meghozni a kedveteket nektek is egy kis játékra.

Áttekintő

Kellemes családi programmá vált a társasjátékozás akár egy vasárnapi ebéd után, vagy egy-egy hosszú estén. A társasjátékok baráti társaságban is gyakran előkerülnek, sőt klubok szerveződnek e szórakoztató időtöltés köré. A játék iránt megnövekedett igényt felismerték a fejlesztők, és a kereskedelem, soha nem volt ilyen elképesztő választék. Idejétmúlt lett sok régi klasszikus, tarolnak az újonnan kiadott modern játékok. A teljesség igénye nélkül bemutatunk nektek pár közkedvelt társasjátékot. 

Carcassonne

A Carcassonne már nem is olyan friss kiadás, de sokak számára még ismeretlen. Ez a lapka-lehelyezésen alapuló családi játék egy francia város középkori várát építteti fel velünk. Egyszerű, és nagyszerű stratégiai játék, mely rangos díjakat is bezsebelt. Kevés benne a konfrontáció, egyszerűek a szabályok, kezdő játékosoknak is sikerélményt nyújt. 

Kingdomino

Hasonló sikertörténet a Kingdomino. Szintén könnyen tanulható , díjazott családi játék. Az óvodástól az idős emberig bármely korosztály leültethető mellé. Ez esetben is a lapkák lehelyezése a játék mechanizmusa. Régi elődjére a dominóra annyiban hasonlít hogy a lapkákat az egyező oldalakhoz illesztjük. A szépséges összetevőkből királyságot építünk. Érdemes kipróbálni.

Azul

Ha már a szépségről beszélünk, vétek lenne kihagyni az Azult! Sokak kedvence, mivel az előzőekhez hasonlóan díjnyertes, gyönyörű, egyszerű családi játék. A történet szerint Portugália királyi palotáját kell kicsempéznünk, s aki a legügyesebb mozaikokat rakja ki, az győz.

Macskák szigete

Az előző három csodálatos játék után evezzünk más vizekre, nézzünk egy merőben más társast. A Macskák szigete már egy kicsit összetettebb. A játékosoknak a hajójukkal macskákat kell menteni egy szigetről. Persze az a győztes aki minél több állatot tud összeszedni, de azért ez korántsem ilyen egyszerű. A lapkák tetris szerűek, lehelyezésükhöz ügyesen társították a draft rendszert. Piszkosul ki van találva, résen kell lenni végig ha nyerni akarsz! 

Solo

A végére pedig jöjjön egy kártya játék ! Manapság a kártyák is már rég túl nőttek a közismert magyar, és francia kártya együttesén. A Solo akár tíz fős társaságot is elszórakoztathat. Rövid játék idejével egy tíz perces stresszoldóként is funkcionálhat. Itt is azt tapasztaljuk , hogy az óvodást akár a nagyszülővel is leültethetjük az asztal mellé. Célunk mielőbb megszabadulni a lapjainktól. Számra számot, színre színt. Gondolhatnánk hogy ez ilyen egyszerű. Csakhogy ott vannak a cseles akció kártyák, melyek pillanat alatt felboríthatják a stratégiánkat. Aranyos, kellemes, szórakoztató, egyszerű, gyors kártyajáték.

 

Reméljük ez a kis szösszenet felébreszti benned az örök gyermeket! Ha valamelyik társas megtetszett, nézz utána alaposabban. Amennyiben mások is társasjátékoznak a környezetedben, küldd nekik is tovább ezt a cikket, hogy meghozd az ő kedvüket is egy kis játékhoz. Jó társasozást kívánunk! 

Tartalomhoz tartozó címkék: Társasjáték
blog comments powered by Disqus