Weboldalunk sütiket használ. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint az oldal tökéletesítéséhez is hasznosak. Bővebb információ: https://www.babszem.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-167
Termékek Menü

Kérdezz Tőlünk!

Megbízható cég

UV védelem a kertben

UV védelem a kertben

Sokaknak csak akkor jut eszükbe a nap elleni védekezés, ha nyaralnak vagy a strandon vannak, pedig a tűző napon a kertben is már percek alatt le lehet égni. Mutatjuk, mit tudsz ez ellen tenni!

A napfény a barátunk, segíti a D vitamin termelést, ami hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, valamint a hangulatunkra is pozitív hatással van. Azonban a túl erős UV sugárzás károsíthatja bőrünket és az öregedési folyamatot is gyorsítja. 

Gyakran elfelejtjük, hogy akár otthon, a kertben is könnyen le tudunk égni, ha nem kenünk magunkra fényvédőt. Ez azért fontos, mert bőrünk nem felejt, hosszú távú következményei lehetnek egy-egy csúnyán sikerült napozásnak. Igyekezzünk a kertben töltött időt úgy időzíteni, hogy 11 és 16 óra között ne legyünk közvetlenül a napon, hiszen ilyenkor a legnagyobb az UV sugárzás. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy akár felhős időben és árnyékban is érhetnek minket káros sugarak! Hogyan tudjuk mégis óvni bőrünket?

Fényvédő használata

A fényvédőknek ma már számos típusa létezik, így ha nem szeretjük a klasszikus naptejet, akkor használhatunk spray változatot is. Feladatuk, hogy segítsenek a bőrnek megszűrni az UV-A és UV-B sugarakat. Fontos, hogy legalább 10-15 perccel hamarabb kenjük fel magunkra, mielőtt kimegyünk a napra és legalább 30 faktorosat válasszunk. Ez után legalább 2 óránként kenjük vele magunkat újra.

Öltözzünk a naphoz

Ha a kertben tevékenykedünk, mindig legyen rajtunk szalmakalap vagy baseball sapka, ami óvja fejünket a napszúrástól. Szemünk védelmére is ügyeljünk, használjunk UV szűrős, minőségi napszemüveget. Fényvédő mellett is érdemes lenge, természetes anyagból készült ruhát viselnünk, például egy lenge len inget.

Árnyékolók használata a kertben

Érdemes a kertben vagy a teraszon azon területeket árnyékolóval védeni, ahol sokat tartózkodunk, legyen az a medence vagy kerti bútorok helye. Árnyékolásra remek választás a különböző méretben és formában kapható napvitorla, ami nem csak árnyékot ad, de az UV sugarakat is szűri, így nem csak bőrünket, de a kerti bútorok anyagát is védi.

Fontos megjegyeznünk, hogy a fent tárgyaltakat érdemes együtt és egyszerre alkalmaznunk a teljes védelem érdekében. A legfontosabb dolog mégis az, hogy élvezzük a jó időt és vigyázzunk bőrünkre! Szép nyarat kívánunk!

Az írás eredetileg 2021.06.21-én jelent meg a Babszem.hu-n.

Tartalomhoz tartozó címkék: Termékek Egészség
blog comments powered by Disqus