Weboldalunk sütiket használ. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint az oldal tökéletesítéséhez is hasznosak. Bővebb információ: https://www.babszem.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-167
Termékek Menü

Kérdezz Tőlünk!

Megbízható cég

Védd a (Karácsony)fákat! - Mutatjuk az alternatívákat

Védd a (Karácsony)fákat! - Mutatjuk az alternatívákat

A környezettudatos szemléletmód szerencsére egyre inkább a mindennapjaink része. 

Legyen így ez a karácsonyfa kiválasztásánál is, tegyünk meg mindig egy apró lépést, hogy unokáink számára élhető bolygót hagyjunk magunk után. Lássuk az alternatívákat!

Rengeteg fenyőfa végzi életét a konténer kukák mellett karácsony után. Ez az egyik leggyönyörűbb ünnepünk, de talán még ebben az esetben is értelmetlen egy fát feláldozni.

Megannyi más megoldás közül választhatunk egy kis kreativitással, gondolkodással. Hoztunk nektek ötleteket, hogyan lehetnek az ünnepek ugyanolyan csodálatosak, miközben környezettudatosan döntünk.

Szemléletmód

Manapság már egyértelműen látható, hogy a jelenlegi életmódunk hosszú távon nem fenntartható. A fosszilis tüzelőanyagok, egyszer használatos műanyagok, erdőírtások óriási negatív hatással vannak a környezetünkre.

Ezeket a hatásokat már most is tapasztaljuk, de ha sürgősen nem változtatunk, akár visszafordíthatatlan következményei is lehetnek.

Téves gondolat, hogy egyénként nincs hatásunk ezekre a dolgokra. Ha nem vásárolunk benzines autót, nem fogják gyártani. Ha nem veszünk egyszer használatos műanyagot, nem kerül forgalomba a jövőben. Ha nem ragaszkodunk a vágott fenyőhöz, nem fognak ezután kiírtani óriási fenyveseket pusztán a karácsony kedvéért.

Igenis a változás az egyén szintjén kezdődik, szerencsére a mai világban a fogyasztói társadalom dönthet cégek sorsáról, és helyénvaló is ez így.

Műfenyő

A legismertebb alternatívája a vágott fenyőnek a műfenyő, melyet sok embernek nem kell bemutatni. Régebben kevésbé volt népszerű ez a választás, szerencsére a megfelelő környezettudatos szemléletmód terjedése mellett egyre több családban elfogadottabb.

Az mellett, hogy nem írtunk ki minden évben 1 fát, sokkal költséghatékonyabb is természetesen, mert minden évben elővehetjük ugyanazt a műfenyőt. A levélhullás ebben az esetben természetesen nem létező probléma, plusz pont az állandó sepregetéssel szemben.

Cserepes fenyőfa

Ha mindenképpen ragaszkodunk a fenyőfa illatához, akkor a cserepes fenyő lehet a tökéletes megoldás. A cserepes fenyőfát alapjáraton csak akkor ajánlják, ha utána a kertben el tudjuk ültetni. Ilyenkor nem szabad a következő évben újra kiásni, mert a fa nem tolerálja.

Szerencsére ma már vannak olyan cégek, akiknél kölcsönözni is lehet a cserepes fenyőt, így ha nem tudjuk elültetni, vagy egyáltalán nem rendelkezünk udvarral, akkor is választhatjuk. Az ünnepek után visszavihetjük, és levásárolhatjuk az árának a felét.

Udvari (fenyő)fa

Udvarral rendelkező családoknál jó választás lehet a kertben lévő egyik fa feldíszítése, akár egy fenyőfát is ültethetünk erre a célra, melyet minden évben odakint feldíszítünk. 

Természetesen ebben az esetben oda kell figyelni, hogy a díszek időjárás állóak legyenek. A meleg lakásból ugyanolyan gyönyörű az ablakon át, és az sem baj feltétlen ha a Jézuska az udvarba hozza az ajándékokat a fa alá. Utána ugyanúgy kibonthatóak a lakás melegében.

Szobanövény

Ahogy az udvari fánál, úgy a lakás esetében sem kell ragaszkodnunk a fenyőhöz. Amennyiben van olyan jellegű cserepes növényünk, nyugodtan díszítsük fel azt.

Akasszuk rájuk a díszeket, lámpafüzérrel tekerjük körbe, jöhetnek még csecsebecsék. A hangulat megteremtésére ugyanolyan tökéletes választás.

Alternatív fenyőfa

Az új generációk felnövésével egyre többen engednek teret kreativitásuk kibontakozásának az interneten inspirálódva. Ha ez mellé párosul az, hogy nem érezzük szentségtörésnek amennyiben nem ragaszkodunk a fához, akkor érdekes megoldások születhetnek.

A létrák, raklapok díszítése óriási divatját éli a lazább felfogású családoknál.

Természetesen a másik irány is választható, lógó gömbkombinációkkal, falon karácsonyfa alakban vezetett fényfüzérrel is csodás alkotások készíthetőek.

 

Válasszuk bármelyik formáját a karácsonyfának, csak ne a vágott fenyő mellett tegyük le a voksunkat.

Sok esetben a pénztárcánk is megköszöni, de ami még fontosabb, nem oltunk ki értelmetlenül egy fa életét, mely a mi életünket szolgálja…

Tartalomhoz tartozó címkék: Szemlélet
blog comments powered by Disqus