Weboldalunk sütiket használ. Ezek a sütik segítséget nyújtanak számunkra, hogy az oldal böngészése során meg tudjuk Önt különböztetni a többi felhasználótól, hogy minél teljesebb élményben lehessen része, valamint az oldal tökéletesítéséhez is hasznosak. Bővebb információ: https://www.babszem.hu/adatvedelmi-es-adatkezelesi-szabalyzat-167
Termékek Menü

Kérdezz Tőlünk!

Megbízható cég

Tiszta udvar, rendes ház - Kert korszerűsítésre fel!

Tiszta udvar, rendes ház - Kert korszerűsítésre fel!

Ésszerű, pénztárcabarát tippek, mellyel felvirágoztathatjuk, komfortossá tehetjük az udvarunkat, sőt itt még a testmozgás is örömteli lesz. Miről beszélünk? Olvasd el és megtudod…

Nyissunk kertészetet

Virágoskert

A virágok színpompájával kevés dolog tud vetekedni. Ha még nincs, alakítsunk ki legalább egy kis zugot a kertünkbe a virágoknak, de ha már van, akkor is bármikor felturbózhatjuk a virágoskertünket. Nem csak családtagjaink, barátaink, szomszédaink fognak a csodájára járni - mert a szép virágokon mindenkinek megakad a szeme - , hanem ami talán még fontosabb, a mi szívünk is melegséggel telik meg, ha ránézünk a saját pompázó munkánkra.

Mini veteményes

Ma már sajnos a zöldségeknél is belefuthatunk bevásárlóközpontokban a rosszabb minőségbe. Kistermelőtől, hazai gazdától nehezebben szerezzük be a számunkra szükséges zöldségeket. Hát itt az ideje egy kis kalandnak: vessünk veteményest. De nem akármilyet, olyan zöldségeket termesszünk, melyek a kedvenceink közé tartoznak. Biztosan hízni fog az ebédlőasztalnál a májunk tálaláskor. Persze a növénytermesztés még kicsiben is külön szaktudást igényel, de nem kell egyből egy oázis, induljunk el egy növénnyel, tanulmányozzuk milyen teendőkkel jár. Csak az első lépés a nehéz, a többi jön magától.

Készítsünk (rögtönzött) sportpályát

A sport öröm, ha öröm a sport

Mint minden szabadidős tevékenységnél, a sportnál is kiemelten fontos, hogy olyan formáját válasszuk, melyben örömünket leljük. Ekkor kerülhetünk egy olyan flow állapotba, mely során elfelejtjük a mindennapi problémákat, nem nézzük az óránkat, főleg nem a telefonunkat. Ezért hát válasszuk ki azt a sportot, mely a legközelebb áll hozzánk. Alábbiakban hoztunk nektek pár példát, továbbá ahhoz magyarázatokat, milyen könnyen kialakíthattok egy rögtönzött sportpályát. Ne aggódjunk, hogy nem ideálisak a körülmények, láthatjuk egy kis kreativitással mennyi mindent meg tudunk valósítani.
A pálya vonalait egyszerűen kialakíthatjuk ‘maszek’ módon:

  • A betonra, vagy a térkővel rajzoljunk krétával (le is mosható)
  • A fűben húzzunk ki szalagokat vonalaknak (bármikor felszedhető)
  • A homokban elég a sarkunkkal meghúzni a pálya vonalait

Foci/Kézi

A pályánk vonalai meg is vannak. Már csak két kapu kell és egy labda. A kapukat be is szerezhetjük, de egy kis kreativitással magunknak is csinálhatunk. Fúrjunk, vagy szögeljünk össze 3-3 lécet, és már le is szúrhatjuk a fűbe vagy a homokba, illetve ezt továbbépítve betonra/térkőre is alkalmazható. Egyszerűre is vehetjük a figurát, krétával a falra is rajzolhatunk kaput, ha nem féltjük a falazatot. Labdából pedig nem sok háztartásban van hiány, de ha retro hangulatot akarunk teremteni, készítsünk egy rongylabdát. És a szabályok? Természetesen háziszabályok. Ez vonatkozik a kapu méretére, a labdára, és minden általunk alkotott szabályra.

Röplabda/Tollaslabda

Miután megvannak a vonalak és a labda is, már csak a pálya közepén kell kifeszítenünk egy ‘hálót’. Találjunk két rögzítési pontot, vagy helyezzünk el két oszlopot a pálya felénél. Ezután már egy egyszerű kötél is megteszi, és kész is a röplabda illetve tollaslabda pályánk. Ha a vizes ruhákat kiteregetjük a kötélre, még profibb hálót kapunk. Gondoljuk át milyen magas hálóra van szükségünk attól függően, hogy gyerekek is játszanak-e. Induljon a párharc az önfeledt szórakozásért és persze a büszkeségért.

Kosár

Igaz, hogy a kosárlabdához érdemesebb keményebb pályaborítás, továbbá megfelelően pattogó labda, azonban itt sem kell minden szabályt olyan komolyan venni. A kosárpalánkunk lehet egy hullahopp karika, egy elnyűtt horgászszák, leamortizált gumi, de sokminden más tárgy is rendelkezésünkre áll, melyet kerek formára tudunk hajlítani. A régi időkben a gyűrű függőlegesen állt a ház oldalában, ezt a módját is kipróbálhatjuk a kosárlabdának.

Bowling/teke

Ritkábban jut el az ember bowlingozni, vagy tekézni, de minek is mennénk el otthonról, ha seperc alatt készíthetünk udvarunkban is egy bowling, vagy teke pályát? A bábukat helyettesíthetjük sokminden egyéb tárggyal. A legegyszerűbb talán a farönkök, vagy a vízzel töltött üdítős palackok. Golyónak érdemesebb valami keményebbet választani a rongy, vagy gumilabdánál, például egy faragott fagolyót.

Első a biztonság

Sport közben több lehetőség van a sérülésre, ezért a következő alap dolgokra mindenképpen figyeljünk oda otthoni rögtönzött sportpálya létesítésnél:

  • Győződjünk meg, hogy nem fog játék alatt semmi sem ránk dőlni, különös tekintettel az ad hoc összerakott kapukra.
  • A pálya közvetlen közelében se legyen semmi olyan tárgy, amely ránk jelent veszélyt (például ráeshetünk), vagy mi jelentünk rá veszélyt (példuál kitörhetjük labdával az üveget).
  • A pályánk legyen egyenletes, hepehupás talajon a bokánk bármikor kifordulhat, elrontva ezzel az önfeledt játékot.

Végül helyezd magad kényelembe

Otthonossá tettük a kertet növényekkel, kisportoltuk magunkat, most már megérdemeljük a pihenést. Ha szeretnénk, hogy a pihenés komfortos legyen és mellette pénztárcabarát is, akkor a raklap bútorok, függőágyak, kültéri babzsákfotelek jöhetnek szóba.

Raklap bútorok

Amennyiben raklap bútor készítésre adjuk a fejünket, számos Youtube videó áll rendelkezésünkre az elkészítésében. Szerencsés esetben tudunk környezetünkből szerezni raklapokat, de meg is vásárolhatjuk őket. A megfelelő raklap bútor kialakítása után azonban még gondoskodnunk kell ülő-, és hátpárnákról, mert csupaszon kényelmetlen lenne. Ezeket a párnákat mi magunk is elkészíthetjük, ha tudunk varrni, elegendő pusztán vízhatlan textil és szivacs hozzá.

Függőágy

A függőágyat bárhol kifeszíthetjük két tartós pont között, legyen ez a kertünkben lévő két fa, a teraszunk gerendái, vagy magunk által készített rögzítési pontok. Nagy előnye, hogy ha éppen nincs használatban, játszi könnyedséggel levehetjük, ezáltal nem zavar senkit. A függőágyat magunkkal is vihetjük bármilyen túrára, kirándulásra, hiszen kevés helyet foglal összecsomagolva.

Kültéri babszákfotel garnitúra

Aki ült már babzsákfotelben, az tudja miért a legkényelmesebb bútordarab a világon: 100 %-ban felveszi testünk formáját, ezáltal ekkor tudunk a leginkább ellazuln. Képzeljük el ezt az érzést, amikor nem a négy fal között, hanem a napsütésben fürödve az udvarunkon éljük át. Lehet ezt még fokozni? Igen, egy puffal és párnával a teljes relaxáció érdekében. Nem baj ha lemész alfába, a napsütésből jövő D vitamin és egy pihentető alvás csak jót tehet.

Turbózzuk fel a virágoskertet, vagy készítsünk veteményest. Játszunk egy jót a gyerekekkel, családdal, barátokkal. Végül pihenjük egy nagyot az általunk készített raklap bútorokon, függőágyon, vagy kültéri babzsákfotel garnitúrán. Ilyen egy kerek nap.
 

Tartalomhoz tartozó címkék: Aktív Egészség
blog comments powered by Disqus